Stuteri

Alliance Konsulting

Fotograf Joke Grootenboer

Stuteri De Bonte Parels

 

De Bonte Parels är ett Tinker/Irish cob stuteri i Nederländerna.

Jag är ansvarig för detta stuteri i Skandinavien och sköter förmedling inom hästförsäljning,

rådgivning, kontakt, import av din häst från stuteriet i Nederländerna till Sverige och översättning.

Välkommen

 

Välkommen till stuteri De Bonte Parels, sedan långt tillbaka ett blomstrande Tinkerstuteri, som numera också satsar på coachning, utbildning och olika kulturaktiviteter.

Stuteriet ligger i mitten av Nederländerna. Stuteriet erbjuder plats till Tinkerston och hingstar, där endast naturlig hästhållning gäller. Hästarna lever tillsammans i sin egen urtakt och föder i flock. Några av hingstarna är tillgängliga för avel. Det är Glen Kingshill, Wafti och Muskerro.

Dessutom har stuteriet ett antal ston som används för uppfödning och avel.

Inblandade parterna har, utöver den nödvändiga praktiska erfarenhet, dem nödvändiga utbildningar inom hästavel. En omfattande kunskap finns om sperma, ägglossning, befruktning. Denna kunskap används också för exteriör och om du söker ett sto för avel kan vi ge dig råd.

Stuteriet De Bonte Parels har några fantastiska avelsston, som gett många avkommor som är prisbelönta över hela världen. Många föl säljs årligen till utlandet. Fölen hanteras från den första dagen och träffar människor varje dag.

Stuteriet lägger mycket energi på vilken hingst som passar bäst till stoet. Dessutom används ibland externa avelshingstar, för att hålla blodet och generna sunda.

Stuteriets hästar går alltid i flock och har utevistelse dygnet runt, året runt. Stuteriet använder sig endast av naturligt betäckning.

Våra föl säljs endast till adresser där utevistelse är en daglig fakta och där social kontakt med andra hästar är möjlig.

Till salu:

Vi har alltid hästar till salu. Kolla gärna vår uppdaterade sida på Hästnet:

Facebook:

Vi finns också på Facebook:

Kontakt:

Har du frågor? Hör gärna av dig!