Tjänster

Alliance Konsulting

Fotograf Matilda Hallman

Tjänster

 

Jag erbjuder olika tjänster för båda företag och privata för att underlätta

kommunikationen mellan Sverige och Nederländerna, mest inom hästverksamhet.

Hästtransport/import

 

Jag erbjuder hjälp med import och transport av hästar från Nederländerna till Sverige. Har du köpt eller vill du köpa en häst i Nederländerna, men du vet inte hur du får hästen hem?Jag ordnar transport från Nederländerna hem till dig eller till gården hos mig i Månstad, där du kan hämta din häst i lugn och ro. Det som ordnas är transporten med specialiserad hästtransport företag, ID- och hälsokontroll och alla handlingar.

Pris exempel: Transport från Nederländerna till mig kostar 7.000 SEK, inkl. administrationsavgift, moms och handlingarna.

För leverans av hästen hem till dig, ansök om en offert.

 

Har du frågor eller funderingar, varsågod och kontakta mig.

 

 

Stuteri/Hästförsäljning

 

Jag har ett samarbete med nederländska Tinker/Irish cob stuteriet De Bonte Parels och förmedlar all stuteriets hästförsäljning inom Norden. Vårt samarbete kallas för De Bonte Parels Skandinavien.

Stuteriet är väl känt i Sverige för sina fina, trevliga hästar med bra psyke.

Vi har alltid hästar till salu. De flesta av våra till saluhästar är unghästar, därför att vi är ett stuteri, men vi importerar också en hel del från England/Irland.

Våra till saluhästar hittar du med uppdaterade annonser på:

 

 

Transport till Sverige ordnas alltid av mig. Våra hästar är alltid veterinärbesiktad innan försäljning. Kommer hästen från stuteriet till mig, så kan jag ordna svensk registrering i passet.

 

Har du frågor eller funderingar, varsågod och kontakta mig

 

 

Terapi med hjälp av hästar

 

Hästar fungerar väldigt bra som terapeuter och har gavan att hjälpa människor att öppna sig och må bra. Detta gäller för människor som är hästvana, men även de som aldrig har varit nära en häst. Med en häst får man vara sig själv och det verkar att hästen förstår dina beskymmer. En häst ställer inga krav eller höga förväntningar, vilket gör det lättare för många människor att umgås med hästar. En häst följer sina känslor och ljuger aldrig. Hästar förmedlar sina känslor utan talat språk, utan med energi och kroppsspråk. För människor som har svårt att förmedla sina känslor med ord är en häst en fantastisk vän. Du behöver inte tala om för hästen hur du mår eller att du har beskymmer, hästen ser dig. Detta medför att många människor har lättare för att öppna sig med en häst i närheten att krama och klappa. Hästar och människor har haft ett speciellt band genom tusentals år. Många har haft hästar eller arbetat med dem.

I dagens samhälle används våra fyrbeta vänner mest i sport och nöjessyfte, men många av våra äldre har verkligen arbetat med dem. Ålder ändrar dock inte kärleken för hästar. Trots att många äldre sällan ser en häst längre, längtar många efter att känna, klappa och krama om en häst.

Jag erbjuder denna möjlighet och åker ut med mina hästar till boenden och privata, som önskar sig att se, känna och lukta på en häst igen och drömma sig tillbaka till gamla tider.

 

Mina hästar är lugna, snälla och har erfarenhet av folkmängder.

 

Vill du beställa tid eller ansöka om en offert, kontakta mig gärna!

 

Översättningar

 

Jag tar emot uppdrag inom översättning nederländska-svenska och svenska-nederländska.

Uppdragen är olika och varierar mellan översättning av hemsidor, villkor, manualer och böcker. Men även förmedling mellan svenska/nederländska företag och privata är uppdrag som jag tar emot. Jag kan hjälpa till att sätta upp en kontakt och introducera dig.

 

Är du nyfiken om jag kan hjälpa dig med en viss översättning/förmedling? Kontakta mig gärna!

 

Jag jobbar bl.a med Marcel Jordan Horse Transport.

Stuteri De Bonte Parels i Nederländerna.